landkaart_kenia

Kenia

7 t/m 22 okt. 2007

 

 

fotoboek

Fotoalbum

 

 

Dag 1

 

Eindelijk is het dan zover, de dag dat we kunnen vertrekken. Om 15:00 uur gaan we richting Schiphol. Tijd genoeg om wat te drinken en wachten op Bert en Cisca. Als we door de douane zijn gaan we meteen naar boven, naar café Amsterdam om ons te goed te doen aan bier wijn en flinke uitsmijters. Om 20:15 moeten we inchecken, we zitten allemaal dicht bij elkaar en we vertrekken op tijd.

 

Dag 2

Na een vlucht van 8 ½ uur en weinig slaap landen we om 6:45 in Mombasa. Koffers pakken en eerst naar buiten voor een sigaretje. Proberen geld te pinnen maar helaas! In 1 1/2 uur rijden we naar hotel Neptune Paradise Village. Onderweg moeten we eerst een rivier oversteken met een pont, je wilt niet weten hoeveel mensen ze hier opladen. Niet zo gek, dat als hier iets gebeurt, men nooit weet hoeveel doden en gewonden er zijn. Onderweg worden de ‘huisjes’ steeds schameler en komen er meer kuilen in de weg. Bij het resort aangekomen vallen we van de ene verbazing in de andere. Het is een prachtig resort en de appartementen zijn per 4 gebouwd. ’s Middags eerst naar het strand, waar we allemaal meteen voor een paar uur in slaap vallen. Even zwemmen en daarna naar de bar, dit wordt de rest van de vakantie een vast ritueel.

’s Avonds is er een barbecue, alle tafels en stoelen van het restaurant zijn buiten gezet. We nemen nog wat te drinken en gaan op tijd naar bed.

 

Dag 3

Om 9:00 afgesproken om te ontbijten daar na naar de ligweide om bedjes te verzamelen. Op het strand barst het van de beach-boys om van alles aan je te verkopen. Het is laag water en Jan begint meteen aan een strandsafari. Na de lunch heeft Ria een afspraak met Edward onze gids voor de safari die ze via internet heeft geboekt, Ad, Bert en Cisca gaan met haar mee. De rest van de dag wordt gevuld met liggen, eten en drinken.

 

Dag 4

Ontbijt om 8:00. Vandaag zoeken we een plekje in de schaduw, gisteren was het toch wel erg warm, de hele dag in de zon die recht boven je staat. Ad en Ria gaan naar de receptie om het ontbijt voor morgen vroeg te regelen (vroeg). Bert, Ad en Ria gaan naar de zandbank onder begeleiding van een van de beach-boys, die hun van alles uitlegde over zeesterren, zeekomkommers enz. bij terugkomst moest er wel afgerekend worden. In de middag word met een smoes over de batterijen voor de afstandbediening de sleutel te pakken gekregen en de kamer versierd. Daarna is het hoog water, met mooie golven, Jan vond het prachtig.  Bij terugkomst in de bungalow is alles versierd, liggen er T-shirts klaar met de trouwfoto er op van 50 jaar geleden.

 

Dag 5

Ontbijt om 6:00. Vandaag gaan we een tour maken naar Wasini eiland. We worden opgehaald door Edward en moeten een flink eind rijden, de laatste kilometers over een heel slecht zandweggetje. We krijgen koffie onder een afdakje, terwijl Edward alles regelt voor de dhow (zo heet een zeilboot daar). Onderweg zien we verschillende dolfijnen en er kan ook nog gesnorkeld worden. We moeten overstappen in een klein bootje om aan wal te komen, dit viel niet mee. In het restaurant aangekomen waren alle tafels gedekt met planken en knuppels.

Later bleek dat dit het “gereedschap” was om de krab-poten te kraken. Er kon ook nog een wandeltocht gemaakt worden door de koraaltuin van Wasini. Daarna weer met een klein bootje naar de dhow, om weer naar het vaste land terug te gaan. Onderweg nog even gestopt voor een biertje, dat was de eerste die dag, op het eiland was geen alcohol om dat het bewoond wordt door moslims. Bij het hotel aangekomen borrelen, eten en naar bed. Het was erg vermoeiend.

 

Dag 6

Vandaag niets!!!! Lekker relaxen de ligweide en het zwembad, borrelen en eten. ’s Avonds lekker een afzakkertje gehaald in de bar (de show sloeg weer nergens op) en naar bed.

 

Dag 7

Vandaag is Jan 74 jaar geworden.

Zijn stoel in de ontbijtzaal is versierd en er wordt happy birthday gezongen. Voor vandaag is er een boottocht gepland met een glasbodemboot, op deze manier kunnen Jan en An ook eens een kijkje onder water nemen. We zien veel zeesterren en hoe dichter we bij het rif komen hoe meer vissen ze zien. Ook varen we af en toe dicht over het koraal zodat dit ook goed bekeken kan worden.

Een van de schippers duikt overboord met wat brood in zijn hand en gaat onder de boot de vissen voeren, we zien er honderden. Er kan een wandeling gemaakt worden over de zandplaat, waar veel koraal is en poeltjes zijn met heel veel felgekleurde kleine visjes er in. Het is er wel bloedheet, vol in de zon en geen schaduw. In de middag gaan we naar een ander gedeelte van het resort om te eten, hier is een tentje waar je allerlei noedels kunt eten, erg lekker. Ria en Bert hebben, ter ere van de verjaardag van Jan, een uitgebreid vismenu geregeld.

We begonnen met een vissoep en daarna kregen we een schotel met diverse soorten vis, kreeft, krab enz. een heerlijk dessert en een paar flessen rosé maakte deze avond compleet. Nog een uurtje naar het bekende afzakkertje en slapen.

 

Dag 8

Vandaag doen we rustig aan, we zitten nog vol van gisterenavond en morgen gaan we op safari.

We vullen de dag met souvenirs bekijken, zwemmen, eten en borrelen.

 

Dag 9

Om 4:30 loopt de wekker, we moeten om 5:00 ontbijten. Edward staat al vroeg voor de poort, we moeten eerst terug naar Mombasa, hier moet Edward eerst van alles regelen om de nationale parken in te mogen. Onderweg word er nog gestopt voor een plas en koffiepauze, de koffie was net zo smerig als de toiletten. Om 11:00 zijn we bij de ingang. “Bachuma gate”,   is de naam van de entree van Tsavo Oost. Al snel zien we het eerste wild, zebra’s, impala’s en olifanten. Vlak bij de eerste lodge, liggen lang de kant van de weg twee afvoerpijpen waar een leeuw in ligt te slapen. Om 13:00 zijn we bij de Voi Safari Lodge, het ziet er luxe uit en we hebben een prachtig uitzicht op de drinkplaats, waar tegen de avond veel wild wordt verwacht. Na de lunch lopen we een rondje over het terrein, Jan neemt meteen een duik in het zwembad en An installeert zich meteen in een luie stoel. Er is een pad naar beneden, dat de laatste 50 meter onder de grond doorgaat en via een donkere trap komen we in een uitkijkpost vlak bij de drinkplaats. We zien van heel dicht bij een stel olifanten en Jan wordt door Ad uit het zwembad gehaald om dit mee te maken.

Om 16:00 begint onze eerste game-drive, we zien weer veel wild o.a olifanten, leeuwen en op een gegeven moment staan we met het busje midden in een kudde buffels, waanzinnig om dit mee te maken. Om 20:00 gaan we eten en vanuit het restaurant zien we de olifanten weer naar de drinkplaats komen. Het eten viel een beetje tegen en de perziken uit blik waren bedorven. Als we na het eten gezellig zitten te borrelen, horen we dat er leeuwen bij de drinkplaats zijn. Als we beneden bij de uitkijkpost zijn, zien we al gauw een stel leeuwen, er zijn zelfs 3 welpjes bij. Boven nog een borrel en naar bed.

 

Dag 10

5:30, de wekker loopt weer vroeg af. Voor het ontbijt kijken we nog even naar de drinkplaats en er staat een enorme kudde buffels in de poel, er omheen liggen een paar leeuwen alles in de gaten te houden. Snel ontbijten, want om 7:00 moeten we bij het busje staan om te vertrekken. Edward en de chauffeur komen te laat bij het busje, zij waren nog even naar de dieren blijven kijken en vertelde dat er twee buffelkalfjes door de leeuwen waren gepakt. We stappen in het busje en na een uurtje rijden zijn we bij de uitgang van het park. We rijden door het land van de Massai naar Amboseli, overal zien we grote kuddes met geiten lopen. Als we na 1 ½ uur over een hobbelige weg in de buurt van het Amboseli park komen, zien we in de verte de Kilimanjaro, dit is de hoogste berg van Afrika en op de top ligt nog eeuwige sneeuw. Dit wordt door de opwarming van het klimaat snel minder. Via Iremito gate rijden we het nationaal park Amboseli binnen en al gauw zien we grote kuddes zebra’s, antilopen en buffels. Tegen 13:00 komen we aan bij de Serena safari Lodge, wat een luxe, zo midden in de wildernis. Nadat we onze spullen in de kamers gezet hebben, gingen we naar het restaurant om te lunchen. We werden met z’n zessen in een apart gedeelte neergezet. Ook hier had Edward geregeld dat we een speciale behandeling kregen vanwege het 50 jarig huwelijks paar.

Er stond een enorm buffet en er stonden zelfs Hollandse en Franse kazen bij. Tijden de lunch werd er gevraagd of wij zin hadden om ’s avonds buiten te eten, We spraken af dat we tegen etenstijd opgehaald zouden worden bij de receptie, om onder begeleiding van een Massai naar een open plek in het bos naar onze tafel gebracht zouden worden. ’s Middags gaan we nog een tour maken, we rijden lang het meer van Amboseli, waar we veel dieren zien. Hier zien we de eerste nijlpaarden, deze zullen we nog meer tegen komen, ook zien we een stel struisvogels en luipaarden. Tegen de avond komen we terug bij de lodge en gaan ons klaarmaken voor het diner.

Om 20:00 zijn we compleet, en worden begeleid naar onze tafel midden in de bush.

Er stond een fles champagne op tafel (waarschijnlijk weer door Edward geregeld) en we kregen een 6 gangen menu.

Erg jammer dat An niet helemaal in orde was. Na het eten kwamen er nog een stel Massai, die begonnen te dansen en te springen. Jan en An kregen nog doeken en kettingen om zodat ze er bij hoorde.

Na een vermoeiende dag gauw slapen, morgen weer op tijd ontbijten.

 

Dag 11

We beginnen er aan te wennen, om 5:30 loopt de wekker weer af en om 7:00 gaan we rijden. De weg is stoffig en vol kuilen, de Kilimanjaro begint zich aan de ochtendmist te onttrekken. We rijden naar Tsavo West en onderweg worden we begeleid door een militair omdat we langs de grens van Tanzania rijden. We rijden via de Shintani lava flow, dit is een groot gebied dat bestaat uit lava. Deze lava is afkomstig van de Kilimanjaro die 150 kilometer verderop ligt, deze is honderd jaar geleden uitgebarsten en de lavastroom is nog steeds actief

Via de Chyulu gate rijden we Tsavo West binnen. We maken een stop bij de Meima bronnen waar we een uurtje rond lopen, het is een klein parkje waar we wel een stel nijlpaarden en krokodillen zien. Tegen lunchtijd arriveren we bij de Ngulia lodge, we kunnen meteen aan tafel. An gaat na het eten meteen naar de kamer, ze is versleten en gaat dus vandaag ook niet mee op de game drive. Hier is een speciaal neushoorn reservaat, dus vol goede moed op pad om neushoorns te spotten. Dit viel tegen, we hebben er niet een gezien. We zien wel veel giraffes en een tijdje later ligt er een luipaard midden op de weg, vlak voor ons busje, later zien we op de terugweg nog meer luipaarden.

Het restaurant kijkt ook weer uit over een drinkplaats en er staat een stellage van boomstammen waar ze vlees in hangen om roofdieren te lokken. Er liepen twee enorme stekelvarkens lang het muurtje, vlak onder onze tafel en al gauw kwamen de eerste olifanten drinken. Toen het begon te schemeren kwamen er inderdaad twee luipaarden zich te goed doen aan de stukken vlees die in de bomen gehangen waren.

Niet normaal, luipaarden op nog geen 25 meter afstand, zo in het wild en geen hekje er tussen. Na het eten ging het licht van het restaurant uit en kwam er een optocht van het personeel dat al zingend naar onze tafel toe kwam. Edward had een taart geregeld voor het paar.

Op de taart stond: Jan & An  Kappen 50 jarig jubileum. Snel de taart opgegeten, een borrel en slapen.

 

Dag 12

Weer om 5:30 op, en meteen na het ontbijt vertrokken om te kijken of we nog neushoorns konden vinden, helaas, weer niet. Na 2 ½ uur rijden zijn we bij de uitgang van het park en stoppen nog even voor een koffiepauze. Als we in de buurt van Mombasa komen begint het te gieten en we komen in een enorme file terecht. Er blijkt vlak bij de pont een vrachtwagen op z’n kant te liggen, de puinhoop is compleet.

In het begin van de middag zijn we weer terug bij ons hotel, waar we afscheid nemen van Edward en de chauffeur. Jan en An krijgen weer een cadeautje van Edward. We pakken onze bagage, checken in en gaan eerst wat eten. Vanavond is er een miss Neptune verkiezing.

Van de andere gasten hoorden we dat het de afgelopen dagen slecht weer was geweest aan de kust, hadden wij mooi mazzel!

 

Dag 13 t/15

Bijkomen van de vermoeiende dagen, Veel op de ligweide en in zee gelegen.

Er komen steeds meer apen op de ligweide en ze beginnen bij Jan en An op de ligbedden te klimmen. We zagen de apen tassen van hotelgasten leeg halen enz. Iedere dag veel gegeten en gedronken. Jan en An begonnen zich goed thuis te voelen, ze bleven steeds langer in de kroeg en kwamen pas thuis als wij al sliepen.

 

Dag 16

Erg vroeg opstaan, het was zo vroeg dat niemand er erg in had dat Cisca jarig was, we vergaten allemaal om haar te feliciteren.

Na een vermoeiende vliegreis eerst nog even met z’n allen eten in de buurt van Schiphol en naar huis.

Het einde van een geslaagde vakantie.