ADRIA Massage

Dijk.jpg

Div. behandelingen

nek_schouder_klachten.jpg      Reken-af-met-lage-rugpijn.jpg       bekken.jpg        voorbeelden-triggerpoints-en-hoofdpijn1-1024x815.jpg    

# Alle behandelingen hebben een link naar het opleidingscentrum waar de bijscholing gevolgd is.

 

Bij div. behandelingen moet u denken aan plaatselijke klachten bijv.

*

nek en schouderklachten

 

*

lage rugpijn

 

*

bekkenpijn enz.

 

*

Hoofdpijn

 

 

Artrose Therapie

Massage blijkt goede pijnbestrijder bij reumatische klachten. Uit een enquête van "MassageProfs" blijkt dat 88% baat heeft bij een massage. 

De meest voorkomende effecten van massagebij mensen met reumatische klachten zijn; meer bewegingsvrijheid, minder last van koude handen en voeten, betere doorbloeding en pijnverlichting.De positieve reacties tijdens deze massagesessies was voor "MassageProfs aanleiding voor deze enquête. 

Een enquête die is afgenomen tijdens het "RondReuma congres 2010" en online via een oproep op de "Reuma hyves" afgenomen. 

Vooral de uitkomst over pijnverlichting mag als verrassend worden gezien omdat dit nog niet eerder is onderzocht.

 

Verbeteringen zijn vaak dagen voelbaar.

 

Fibromyalgie/CVS

Fibromyalgie is een reumatische aandoening en betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren?. Het komt voor bij twee op de honderd volwassenen (cijfers F.E.S). Cijfers lopen uiteen, van 330.000 mensen en hoger!

De impact van het syndroom Fibromyalgie is groot op het dagelijkse leven van mensen die deze aandoening hebben. De lange weg naar een indicatie. De dagelijkse pijn. Het slaapgebrek. Het onbegrip, en soms wanhopige roep om ervan genezen te zijn.

 

Uit een onderzoek door de Universiteit van Miami is gebleken dat massage een van de gunstigste behandelingen is voor Fibromyalgie patiënten. De pijn en slaapgebrek zijn slechts twee van de vele klachten die een Fibromyalgie patiënt heeft. Op de lange lijst staan bijvoorbeeld ook vermoeidheid, depressiviteit, rugpijn, hoofdpijn, stijfheid, angst- en paniekgevoelens, darmklachten, concentratiestoornissen, allergische reacties.

 

 

Triggerpoint therapie

Heb je al jaren last van dezelfde (chronische) klachten, voelen bepaalde spieren stijf aan en zijn ze pijnlijk als je er op drukt of maak je voor je beroep of sport vaak dezelfde beweging die steeds meer pijn gaat doen? Grote kans dat je last hebt van triggerpoints !

 

Diverse effecten van triggerpoints zijn bv.:

 

-pijn (soms heb je al zo lang last dat het moeilijk is om   aan te geven waar de  pijn nu  werkelijk zit)
-problemen met bewegen (stijfheid, krachtverlies, beperkte beweeglijkheid)
-andere diverse symptomen, zoals wazig of dubbel zien,  evenwichtsstoornissen, tintelingen, jeuk, verdoofd en/ of brandend  gevoel.

Na 3 of 4 behandelingen evalueren we of de behandeling voldoende resultaat heeft opgeleverd tot nu toe en of het zinvol is om door te gaan.

          Uitleg triggerpoints (filmpje)

 

 

Rugpijn massage

Veel rugpijn klachten, vooral de niet medisch aanwijsbare klachten, zijn afgeleide pijnklachten. De pijnklachten in de rug worden veroorzaakt door een pijnpunt op een andere plaats in het lichaam, maar uiten zich bijvoorbeeld in de onderrug. Deze afgeleide pijnklachten zijn vaak goed te behandelen met verschillende massagetechnieken.

Uit onderzoek blijkt dat 90% van de (lage) rugpijn klachten vallen onder de zogenaamde niet-specifieke klachten ook wel A-specifieke klachten genoemd. Dit wil zeggen, dat de behandelend arts, na onderzoek, geen medisch aanwijsbare reden kan aangeven voor de rugpijn klachten. Wel pijn, geen oorzaak?

Gelukkig weten inmiddels veel rugpijn patiënten de weg naar een goed opgeleide masseur te vinden.

 

Bekken massage

Het bekken is één van de belangrijkste delen van het menselijk lichaam. Je staat er vaak niet bij stil maar klachten aan het bekken kunnen voor vervelende situaties zorgen in de rest van ons lichaam.

Het bekken bevindt zich tussen je buik en je benen. Als het gaat om een juiste lichaamshouding en de beweging van je lichaam dan speelt het bekken daar een belangrijke rol. Problemen aan het bekken zorgen dan ook meestal voor problemen bij het bewegen van je gehele of gedeeltelijke lichaam.

Het bekken is onze basis.

Tijdens de Bekken massage laat je het lichaam, door langzame bewegingen te maken, voelen waar de pijn, klacht of blokkade zit om er vervolgens extra aandacht aan te kunnen besteden.

 

Psoas en massage

De Psoas is de diepst liggende spier van het menselijk lichaam en heeft invloed op onze flexibiliteit, balans, stabiliteit, kracht en het functioneren van organen. De Psoas kan een bron zijn van lage rugklachten, instabiele romp en afgeleide pijn naar de rug, de lies en de knie.

 

De Psoas wordt in sommige groepen wel de spier van de ziel genoemd of de afvoerput van onze emoties.

Verschillende inzichten en behandelwijzen doen de ronde. 
De ene richting zegt dat de Psoas altijd strak staat en dat je de spier daarom eindeloos moet releasen en stretchen. De andere richting vindt dat het gebied rond de Psoas veel te veel kwetsbare
structuren heeft en dat je er daardoor met je vingers af moet blijven. Je zou schade aan kunnen richten aan weefsels en organen. Dus behoorlijk verwarrend allemaal.

 

 

 

 

 

Bindweefsel massage

Aan de hand van het standaardwerk Bindweefselmassage van J.F.M. Piët, JJ Sachs en I.M.A. Sachs-Piët en een cursusmap, gaan we hier met een stevig stuk theorie de bindweefselmassage leren beheersen.

We besteden uitgebreid aandacht aan het onderzoek van de bindweefselzones, de diagnostiek en de behandeling hiervan met bindweefselmassage. Spanning van het bindweefsel wordt bekeken in samenhang met organische, vegetatieve en psychische klachten. In bovengenoemd boek zit een systematische behandeling van orgaanzones en bijbehorende klachten, alsmede een overzicht van indicaties en contra-indicaties, die ervoor zorgt, dat u snel over de gewenste informatie ten aanzien van de diagnose en de behandeling kunt beschikken. Daarnaast worden de verschillende massagetechnieken en de dosering ervan besproken in relatie tot de indicaties.

U kunt hier problemen mee behandelen, die niet met de normale klassieke massage opgelost kunnen worden. De behandeling middels bindweefselmassage is dan ook pas zinvol, als we eerst een goede anamnese, vervolgens een inspectie en palpatie hebben toegepast om dan wederom een zogenaamde retro-anamnese af te nemen (hierbij vragen we de waargenomen afwijkingen nog eens expliciet na.) om dan vervolgens via de zogenaamde “Gewebswasche”, oftewel weefselwassing met de roltechniek en de duimtechniek een effect te bereiken. Later komen ook aanhakingen aan de orde.

 

Bindweefselmassage is een zeer effectieve behandeling voor vele kwalen, zowel op spier- en gewrichtsniveau als op het niveau van de organen.

Het is een cursus, die bij uitstek geschikt is voor de masseur, die wat verder wil gaan dan de gebaande paden en met meer inzicht zijn cliënten wil behandelen. Het is een duidelijke verrijking van alles wat u tot nu toe heeft gedaan.

 

 

 

Cupping-massage

Na een voorbereidende, ontspannende massage worden de cups op de, met olie ingesmeerde huid geplaatst. De bokaaltjes worden vacuüm gezogen waardoor de bloedsomloop plaatselijk wordt gestimuleerd. Via diverse technieken, afhankelijk van de klachten, worden de cups voortbewogen. Hierdoor wordt een diepe doorbloeding verkregen over het volledig behandelde gebied.

Cupping is een massagetechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veelvuldig wordt gebruikt en werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger afvalstoffen te verwijderen, met als gevolg een algehele ontspanning. Cupping heeft een enorme dieptewerking, doordat speciale cups vacuüm op de huid worden aangebracht.

De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën. Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking geeft. Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op. Als we pijn ervaren impliceert dit een blokkade in de energiestroom van eender welk deel van het lichaam.

Toxines –in spieren en gewrichten– worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen. Door gebruik te maken van cupping kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen.


Het is nog bijzonder te weten dat na een cupping op de plek van behandeling een duidelijke verkleuring te zien is. Dit is een normaal verschijnsel. Het komt door de intense doorbloeding van het weefsel. De kleur van de plek kan verschillen, van rood tot diep paars. De resterende rode/paarse plek is verder alleen een cosmetisch verschijnsel: het doet geen pijn. Het verdwijnen van de roodheid gaat meestal in gelijke mate op met het verbeteren van de klachten.

Cupping werkt zeer ontspannend en geeft verlichting bij:

·         Fybromyalgieklachten

·         Chronische pijnklachten zoals stress en overbelasting

·         Hoofdpijn, migraine en duizeligheid

 

Hoofd massage

De Indiase hoofdmassage is gebaseerd op de traditionele, ayurvedische vorm van massage zoals deze al vele eeuwen wordt toegepast in het dagelijks leven van India en Nepal. Het staat ook wel bekend als ‘Champissage’. Deze term is afkomstig uit het Hindi waarbij ‘champi’ staat voor hoofdmassage met bepaalde vormen van haarolie. In onze taal is dit terug te vinden in het woord shampoo.

 

Deze veilige, effectieve en laagdrempelige vorm van massage kan worden gegeven met en zonder olie en is befaamd om de weldadige en diepe, ontspannende effecten bij hypertonie en pijn in de nek-schouderregio, stressgerelateerde klachten en verschillende vormen van hoofdpijn zoals bijvoorbeeld spanningshoofdpijn.

Tijdens deze praktische, hands-on cursus Indiase hoofdmassage worden specialistische technieken (vegen, zagen, plukken, trommelen, drukken, roteren, strijken en kloppen) toegepast op het hoofd, het gezicht, de nek, de schouders en de bovenrug.

 

De technieken zullen zowel in buik- als in ruglig worden aangeleerd. Hierdoor kan de hoofdmassage ook geïntegreerd worden in een ontspannende massagebehandeling van de nek, schoudergordel, rug of het gehele lichaam.

 

Uiteraard kan de Indiase hoofdmassage ook als een op zichzelf staande behandeling worden aangeboden.

 

Dorn-methode

De Dorn-methode is ontwikkeld door Dieter Dorn en is een zachte manuele behandeling van de wervelkolom en de gewrichten zoals bijvoorbeeld het bekken. De basis van deze methode is het corrigeren van een beenlengteverschil. 75% van de mensen heeft een (zonder dat ze het vaak weten) een beenlengteverschil. Beenlengteverschil kan leiden tot een scheef bekken, waardoor de wervelkolom niet meer optimaal kan functioneren en er allerlei pijnklachten in het lichaam kunnen ontstaan. Gedacht kan worden aan kyfose, lordose, scoliose, bekkeninstabiliteit, schouderklachten of migraine. Een beenlengteverschil kan ontstaan door een val, verkeerd zitten, een ongeluk, verstappen (omzwikken) of vertillen. Met de Dorn-methode corrigeer je het ‘langere’ been. Wanneer het beenlengteverschil is gecorrigeerd, worden daarna ook het bekken, het SI-gewricht en de wervelkolom nagekeken. Wanneer blijkt dat deze niet in de juiste positie staan, worden ook deze gecorrigeerd. Kenmerkend voor de Dorn-methode is dat deze correctie plaatsvindt tijdens beweging. De Dorn-methode wordt afgesloten met een Breuss-massage. Dit is een zachte, ontspannende massage op de rugwervelkolom, die inwerkt op fysieke en psychische spanningen. Tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van Sint Jansolie welke diep inwerkt op het weefsel en de tussenwervelschijven. Wanneer er lange tijd druk wordt uitgeoefend op een natte spons verliest deze elasticiteit, voeg je vocht toe aan de spons dan zal zijn natuurlijke elasticiteit weer terugkomen. Ditzelfde geldt voor onze tussenwervelschijven.

 

Contra-indicaties

Iedere massage heeft een doel, maar ook een aantal belangrijke contra-indicaties (wanneer mag men niet gemasseerd worden of op aangepaste wijze).

Wij zullen dit met u tijdens het voorgesprek bespreken.

 

 

Welkom

Kennismaking

Waarom?

Wanneer?

Massages

Tarieven

Acties

Home