ADRIA Massage

Dijk.jpg

20160919_120413.jpg

Klassieke- of ontspannings massage

Afbeelding met persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met vloer, binnen, persoon, meubels

Automatisch gegenereerde beschrijving

  

 

Klassieke massage is een vorm van massage waarin zowel kennis van de westerse gezondheidszorg als de oosterse filosofie een belangrijke rol speelt. Dat betekent dat er niet alleen naar de mens gekeken wordt als een lichaam, maar dat de mens ook gezien wordt als een dynamische eenheid van lichaam en geest. De geest heeft invloed op het lichaam en andersom.

Een persoon die zich niet lekker voelt in zijn werk, zal zich moe en gespannen gaan voelen, met alle klachten van dien. Andersom zal een persoon die moe is en zich gespannen voelt, slecht presteren. Deze behandeling kan zowel preventief (ontspanning of stimulatie) als op een specifieke klacht gericht toegepast worden.

 

De geschiedenis

Al duizenden jaren gebruiken mensen massages. In geschriften van de oude beschaving zijn massages al beschreven. Het woord massage is afgeleid van het Arabische woord mass (drukken) en het Hebreeuwse woord maschech (betasten).

De eerste wetenschappelijke werken over massages dateren van 1813. Deze publicatie was van een Zweedse professor. Hij ontwikkelde een methode waarbij de massage een vaste opbouw van de vijf basistechnieken had.

Hierdoor wordt door veel mensen Klassieke massage ook wel Zweedse massage genoemd.

 

De effecten

Werkt kalmerend

Werkt ontspannend

Vermindert stijfheid

Vermindert vermoeidheid

Vermindert pijn

Vermindert spierspanningen

Vermindert weefselspanningen

Stimuleert de afvoer van afvalstoffen

Stimuleert de bloedcirculatie

Stimuleert de stofwisseling

 

De eerste keer een massage, hoe werkt het, moet ik bloot enz.?

Een klassieke massage is een massage voor het hele lichaam of gedeelten daarvan. U gaat op de buik op de massagetafel liggen.  De billen worden netjes afgedekt met een sarong als u een complete lichaam massage (total body) wilt.

Het spreekt voor zich dat, wanneer u komt voor een rugmassage of een nek en schouder behandeling, allen dat gedeelte ontbloot hoeft worden.

 

Contra-indicaties

Iedere massage heeft een doel, maar ook een aantal belangrijke contra-indicaties (wanneer mag men niet gemasseerd worden of op aangepaste wijze). Wij zullen dit met u tijdens het voorgesprek bespreken.

 

 

 

Welkom

Kennismaking

Waarom?

Wanneer?

Massages

Tarieven

Acties

Home