†† ††††ADRIA Massage

Dijk.jpg

20160919_120413.jpg

 

Positieve effecten van een goede massage

Massage wordt de laatste jaren steeds populairder. Vooral in de huidige tijd waar mensen gedurende lange tijd in dezelfde houding zitten en een stressvol bestaan leven, kan een massage een welkome verlichting zijn. We weten natuurlijk allemaal dat een massage ontspannend werkt.

Angst en depressie verlichten

Massage zorgt ervoor dat de hoeveelheid cortisol (stress hormoon) in het lichaam afneemt, waardoor je bloeddruk afneemt en je jezelf beter voelt. Het zorgt er ook voor dat de neurotransmitters dopamine en serotonine worden aangemaakt. Deze stoffen hebben invloed op je gemoedstoestand.

Pijn verlichten

80% van alle mensen ondervind weleens rugpijn. Massage helpt aanzienlijk bij het verlichten van spierpijn vergeleken met mensen die geen massage hebben ondergaan.

Slaap verbeteren

Wanneer je weleens in slaap gevallen bent tijdens een massage, hoeven we je niet te vertellen dat een massage helpt om goed te slapen. Door een massage blijkt er iets te veranderen in de deltagolven in onze hersenen. Deze deltagolven zijn gelinkt aan een diepe slaap.

Een sterker immuunsysteem

Verschillende studies hebben het regelmatig krijgen van een massage gelinkt aan een betere werking van het immuunsysteem. In een studie gedaan in 2010, hebben onderzoekers ontdekt dat de hoeveelheid witte bloedcellen (die ziektes en bacteriŽn aanvallen) toeneemt wanneer iemand regelmatig een massage krijgt.

Hoofdpijn verlichten

Niet alleen voor spierpijn, maar ook voor hoofdpijn kan een massage verlichting bieden. Uit onderzoek is gebleken dat de hoeveelheid migraine aanvallen afneemt wanneer iemand regelmatig een massage ondergaat. hiernaast neemt ook de heftigheid van de aanval af. Er is gebleken dat een massage van 30 minuten ervoor kan zorgen dat de hoofdpijn die veroorzaakt wordt door spanningen in de rest van het lichaam weggaat.

Anti-rimpel middel

Massage zorgt ervoor dat de bloedtoevoer in de huid en de onderliggende weefsels toeneemt. ook zorgt het ervoor dat het lymfe zich beter door het lichaam kan verplaatsen, waardoor afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden en voedingstoffen de cellen beter kunnen bereiken. Dit zorgt voor een gezondere strakke huid.

Conclusie

Er kan dus gezegd worden dat het krijgen van een massage vele voordelen heeft. Naast dat het je helpt ontspannen in tijden van stress, is het ook een effectieve manier om pijn in met name de spieren van het lichaam aan te pakken en op te lossen.

 

Welkom

Kennismaking

Waarom?

Wanneer?

Massages

Tarieven

Acties

Home